Kennissessie Soepel transformeren door adequaat organiseren

  • Wanneer 26-09-2018
  • Waar DROOM!, Nieuwe Aamsestraat 32 in Elst (Gld)
kennissessie

Op 26 september aanstaande organiseert MEE Gelderse Poort haar jaarlijkse bijeenkomst voor wethouders, raadsleden en beleidsambtenaren van de gemeenten in onze regio.
De vorige bestuursperiode stond in het teken van het bieden van continuïteit van zorg- en hulpverlening bij de transitie van nieuwe taken in het sociaal domein. Wij zien dat gemeenten voortvarend stappen zetten om nu de transformatie van de grond te krijgen. Juist bij de start van een nieuwe bestuursperiode, met nieuwe prioriteitstelling, is het waardevol voor wethouders om elkaars praktijk te leren kennen. Graag faciliteren wij dit proces en voeden wij u met onze waarnemingen en suggesties vanuit en over het werkveld.

Kennissessie Soepel transformeren door adequaat organiseren
Voor wie > Wethouders, raadsleden en beleidsambtenaren in het sociaal domein in de regio Gelderse Poort
Datum en tijd > Woensdag 26 september a.s. van 14.30 – 17.30 uur
Locatie > DROOM!, Nieuwe Aamsestraat 32 in Elst (Gld)

PROGRAMMA
1. Welkom door Hanneke Jacobs, directeur-bestuurder MEE Gelderse Poort.
2. Trend- en Signaleringsrapport 2018: transformatie door de ogen van de cliënt, door Yvon van Houdt, directeur MEE NL.
De trendanalyse van MEE NL toont dat de belangrijkste knelpunten zich voordoen op het grensvlak van leefdomeinen en wetgeving. Overbruggen van deze grenzen vraagt om (keten)samenwerking.
3. Samenwerking en transformatie, door Mirjam van der Bent-Crezee en Arno Seinstra van organisatieadviesbureau SeinstravandeLaar.
Is samenwerking een lust of vooral een last bij de realisatie van beleidsambities in het sociaal domein? Met u verkennen wij hoe een balans te vinden is tussen lokale dienstverlening en robuuste uitvoeringskracht. We staan stil bij de redenen, soorten, terreinen, vormen en voorwaarden voor effectieve samenwerking.
4. Discussie o.l.v. Hanneke Jacobs, directeur/bestuurder MEE Gelderse Poort:
Welke aangrijpingspunten voor oplossingen ziet u in uw eigen gemeente en wat zijn inspirerende voorbeelden bij andere gemeenten?
5. Afsluiting en netwerkborrel met een drankje en een hapje.

Wilt u een goed inzicht in de (on)mogelijkheden rondom een soepele transformatie in uw sociaal domein? Kom dan uw ervaringen uitwisselen met collega’s uit onze regio. Wij nodigen u van harte uit! Gelieve uw komst aan te melden door een reply aan communicatie@meegeldersepoort.nl.

Terug naar agenda
Naar boven