Inzicht in autisme: basiscursus

  • Wanneer 07-10-2016
  • Waar In de Weerd, Weerdjesstraat 168, Arnhem

De cursus ‘Inzicht in Autisme’ biedt basiskennis over autisme en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over autisme (b.v. omdat u zojuist de diagnose autisme heeft gekregen voor uzelf of iemand in uw familie of u iemand heeft met autisme in uw omgeving), maar ook voor vrijwilligers of professionals die hun kennis over autisme willen opfrissen.

Aan bod komen vragen als: Wat houdt autisme in? Wat zijn de kenmerken van autisme, geheel aangepast aan de nieuwe DSM-5? Wat betekent autisme voor de omgeving? Hoe kan ik hier invloed op hebben en hoe kan ik helpen? Maar ook wordt er stilgestaan bij de problemen die kunnen ontstaan bij de persoon met autisme en zijn/haar omgeving.

De cursus zal gegeven worden door Frans Coolen. Frans mag zich door zijn jarenlange ervaring bij verschillende organisaties en instellingen inmiddels ‘specialist in autisme’ noemen.

Er zal volop gelegenheid zijn om vragen te stellen en van elkaars ervaringen te leren.

Datum: vrijdag 7 oktober, 10.00 tot 15.30 uur.
Locatie: In de Weerd, Weerdjesstraat 168, Arnhem. Inloop: vanaf 9.30 uur. Deelname aan de cursus is gratis, inclusief lunch.
Wel opgeven is via aic.gp.arnhem@gmail.com!
N.B. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en de belangstelling is meestal vrij groot. We zouden het dan ook zeer op prijs stellen dat wanneer u zich opgeeft, van ons bericht krijgt dat u deel kunt nemen en toch niet zou kunnen komen, u dit ons even laat weten. Iemand anders kan dan in uw plaats deelnemen.

Terug naar agenda
Naar boven