Informatieavond over omgaan met LVB en autisme binnen sportlessen/trainingen

  • Wanneer 24-09-2019
  • Waar rvv Rhelico

Op dinsdagavond 24 september 20.00 – 21.30 uur vindt er bij rvv Rhelico een informatieavond plaats over omgaan met licht verstandelijke beperking (LVB) en autisme binnen sportlessen of trainingen. De avond wordt georganiseerd voor trainers/coaches, leraren en andere belangstellenden. Aanmelden voor deze avond kan via het aanmeldformulier in deze link.

Tijdens de informatieavond over het omgaan met kinderen met LVB en/of autisme nemen we je mee naar de praktijk. Allereerst laat MEE Gelderse Poort je ervaren hoe het is om LVB of autisme te hebben. Vervolgens gaan we aan de hand van een aantal casussen en stellingen met elkaar bespreken waar jij bij dit onderwerp allemaal tegenaan loopt bij het geven van jouw sportlessen of trainingen. Door onderling ervaringen uit te wisselen met andere trainers, coaches, leraren en zorgprofessionals willen wij jullie weer een stap verder brengen in het geven van inclusieve sportlessen. Aan het eind van de avond ga je naar huis met tips vanuit zorgprofessionals en een hoop ervaring vanuit andere trainers/coaches of leraren.

Globaal programma
20.00 uur – Introductie door Gijs de Waal en Stijn Brokx
20.10 uur – MEE Bruggenbouwen (Michelle Coenen)
20.15 uur – Uiteen in twee groepen voor korte introductie in training LVB (Ruth Engbers) en Autisme (Marian Eijkenaar)
20.45 uur – Uitwisseling van ervaringen, kennis en ideeën; Plenair 1 tot 3 casussen bespreken
21.20 uur – Rondvraag + korte uitleg en verwijzing Uniek Sporten
21.30 uur – Einde

De avond wordt georganiseerd door Welzijn West Betuwe in samenwerking met MEE Gelderse Poort, Uniek Sporten en rvv Rhelico.

We zien je graag 24 september!

Terug naar agenda
Naar boven