Betekenisvol meedoen tijdens de Week van de Psychiatrie

  • Wanneer 22-03-2021 t/m 26-03-2021
  • Waar Tiel

De Week van de Psychiatrie staat in het teken van betekenisvol meedoen. Mozaïek Welzijn organiseert in samenwerking met MEE Gelderse Poort, Ruimte voor anders zijn, Tiel Herstelt, Tielse maatjes, Inloophuis, Stadlandgoed de Fransiscishof en RIBW DAC Dolfijn in de week van 22 tot en met 26 maart verschillende online activiteiten. Zo vertelt Joyce van Tiel Herstelt haar verhaal over leven met een depressie, kun je meedoen aan de workshop ‘Vreemd of anders‘ of kun je kennismaken met Tielse maatjes. Ook is er een speciale online workshop voor vrijwilligers die bij mensen thuis komen.

Op maandag 22 maart van 19:00-20:30 uur gaat Tiel Herstelt in gesprek over wat betekenisvol mee doen betekent Wanneer doe je voor je gevoel weer betekenisvol mee? Voor iedereen zal dat anders zijn. Ben je tevreden met wat je wel kan, wat zijn je dromen en welke stappen kan je zetten om betekenisvol mee te doen met een psychische kwetsbaarheid. Daarnaast wordt er een verhaal vertelt en kunnen er vragen worden gesteld.
Aanmelden met naam, mailadres en telefoonnummer kan via tiel@herstel.org.

Dinsdag 23 maart is er van 14:00-16:00 uur een online workshop voor vrijwilligers uit Tiel die bij mensen thuiskomen. In deze workshop leer je hoe je met ander gedrag om kunt gaan dan je gewend bent.
Aanmelden met naam, mailadres en telefoonnummer kan tot en met 20 maart via matchpoint@mozaiekwelzijn.nl

Woensdag 24 maart van 10:00-11:30 uur nodigt Joyce inwoners uit om naar haar verhaal te luisteren. Joyce: “Al van jongs af aan heb ik te maken met onverklaarbare lichamelijke klachten. Na een lange zoektocht met veel angsten, depressie en vermoeidheid kreeg ik de diagnose psychosomatische pijnstoornis. Ik dacht dat mijn leven voorbij was maar ik heb geleerd om met mijn beperkingen toch een waardevol leven op te bouwen. Wil je weten hoe mij dit is gelukt, meld je dan aan om mee te luisteren en praten.” Naast luisteren is er ook genoeg tijd om je eigen verhaal te vertellen.
Aanmelden met je naam, mailadres en telefoonnummer kan via tiel@herstelt.org.

Donderdag 25 maart kun je van 14:00-16:00 uur meedoen met de online workshop ‘Vreemd of anders’. In de bijeenkomst Vreemd of anders leer je wat je kunt doen als je jezelf zorgen maakt over iemand in jouw buurt. Aanmelden met je naam, telefoonnummer en mailadres kan tot en met 22 maart via Inez Koot: matchpoint@mozaiekwelzijn.nl

Vrijdag 26 maart kun je van 13:30-14:30 uur online kennis maken met Tielse Maatjes. Tielse Maatjes zorgt ervoor dat vrijwilligers en mensen met een psychische kwetsbaarheid samen komen om leuke dingen te doen.
Aanmelden kan tot en met 23 maart via tielsemaatjes@gmail.com. Geef hierbij je naam, mailadres en telefoonnummer door.

Toekomstcoaches voor jongeren
Wil je iets bereiken, maar weet je niet hoe je dat aanpakt? In je opleiding, werk, geldzaken, social life? Mozaïek helpt je met je eigen toekomstcoach, die samen met jou een plan maakt voor jouw toekomst. Kijk voor meer informatie op www.toekomstcoachesrivierenland.nl.

Alle activiteiten zijn gratis. Meer informatie is te vinden op www.mozaiekwelzijn.nl

Terug naar agenda
Naar boven