Autisme en ouder worden

  • Wanneer 22-05-2018
  • Waar VSO Mariëndael Arnhem, Middachtensingel 12, 6825 HN Arnhem

Sommige kenmerken van het ouder worden hebben overeenkomsten met autisme. Bijvoorbeeld een diepere levenservaring, veel compenseren, wat vertraging bij het uiten, lange verhalen over interesses, eigen taalen kledingstijl en wat minder flexibel, om er maar enkele te noemen. Maar hoe onderscheiden we of kenmerken afkomstig zijn van ouderdom of van autisme?

Annelies Spek zal ons hier tijdens de AIC themaavond Autisme en ouder wordenmeer duidelijkheid over geven. Ook horen we dan wat (internationale) onderzoekers en ervaringsdeskundigen hierover zeggen. Voor wie is de avond bedoeld? Voor hulpverleners, trainers, begeleiders en anderen die met ouderen met ASS werken, naaste familieleden en ouderen die zelf (een vermoeden van) autisme hebben.

Annelies Spek is hoofd van het Autisme Expertisecentrum(.nl). Zij streeft naar een inclusiemaatschappij (een maatschappij waarbij mensen met een beperking niet worden uitgesloten en waarin iedereen tot zijn of haar recht komt). Door mensen te stimuleren hun kwaliteiten en passies te gebruiken en ontwikkelen, creëren we een maatschappij waarin iedereen betekenis heeft. Bij het Autisme Expertisecentrum richten we ons op nieuwe behandelvormen en diagnostische instrumenten, die direct toepasbaar zijn in de klinische praktijk.

U kunt zich aanmelden via e-mail aic.gp.arnhem@gmail.com
AIC Arnhem organiseert deze avond samen met de Onderwijsspecialisten en MEE Gelderse Poort.

Flyer Autisme en ouder worden

Terug naar agenda
Naar boven