Aan tafel: netwerkbijeenkomst over toegankelijke horeca

  • Wanneer 01-07-2016
  • Waar Hotel Theater Figi, Zeist

Hoe toegankelijk is de horeca in de buurt? Zijn mensen met een beperking welkom in de snackbar, het café of het hotel op de hoek? Help de toegankelijkheid van horeca te verbeteren! Wij nodigen u van harte uit voor de netwerkbijeenkomst ‘Aan tafel!’ van de Week van de Toegankelijkheid.

Programma
We bieden een boeiend en interactief programma aan met inspirerende sprekers vanuit horeca, deskundigen op gebied van toegankelijkheid en de eigen ervaringen van horeca-gebruikers. Aan de orde komen:

  • Informatie over toegankelijkheid en ervaringen van mensen met een beperking.
  • Hoe creëert u een win-winsituatie voor de horeca en voor mensen met een beperking?
  • Hoe kunnen mensen met een beperking aandacht vragen voor de drempels die zij ervaren?
  • Hoe kunnen we de horeca stimuleren om toegankelijker te worden?
  • Inspirerende voorbeelden en concrete tips om zelf aan de slag te gaan!
  • Ontmoeting met mensen en organisaties om in uw gemeente of regio initiatief te nemen.
  • Voorbeelden en mogelijkheden om positieve initiatieven te belonen.
  • Een gezamenlijke workshop over het in de praktijk brengen van een initiatief.

De avond eindigt met een netwerkborrel.

Aanmelden

Deelname is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 29 juni via het digitale aanmeldformulier https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/wvdt2016. Kunt u zich niet digitaal aanmelden, bel dan naar (030) 720 00 00. U ontvangt van ons een bevestiging met daarbij de route naar de locatie. Het adres is: Hotel Theater Figi, Het Rond 2, 3701 HS Zeist.

Over de Week van de Toegankelijkheid
Elk jaar vindt in oktober de Week van de Toegankelijkheid plaats. Dit jaar is dat van 3 tot en met 8 oktober. Mensen met een beperking en belangenbehartigers vragen dan aandacht voor toegankelijkheid en het feit dat mensen met een beperking net als iedereen willen meedoen in de samenleving. Het gaat daarbij niet alleen om fysieke toegankelijkheid, maar ook om toegankelijke informatie en een prettige omgang met elkaar. In de aanloop van de Week van de Toegankelijkheid zijn er regiobijeenkomsten door het hele land. De deelnemers kunnen daarna zelf aan de slag om een activiteit te organiseren voor de Week van de Toegankelijkheid.

Ieder(in) organiseert de Week van de Toegankelijkheid samen met de Oogvereniging en Stichting Hoormij. Voor de bijeenkomst in Zeist werken we samen met de Stichting Gehandicaptenplatform Zeist. De Week wordt mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

Hebt u een vraag?
Op onze website: http://www.weekvandetoegankelijkheid.nl/ vindt u de meeste antwoorden. Staat de gewenste informatie er niet tussen, bel (030) 720 00 00 of mail naar mailto:info@weekvandetoegankelijkheid.nl. Wij helpen u graag verder.

Terug naar agenda
Naar boven