Vacature: Consulenten voor Beuningen, Lingewaard en Overbetuwe

vacature consulenten

Ben jij de consulent die ruime ervaring in hulpverlening heeft en méér uitdaging zoekt in het werk, om kwetsbare inwoners met een beperking te helpen en te ondersteunen? Zoek jij een baan die jou helpt om je verder te ontwikkelen naar expert op specifieke kennis en/of doelgroepen? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wij zoeken per direct:
Consulenten voor de gemeenten Beuningen, Lingewaard en Overbetuwe

(minimaal 24 uur)

Jouw functie
Als expert in het sociaal domein zal je, in samenwerking met andere professionals en vrijwilligers, in de diverse gemeenten werken aan de individuele en collectieve zelfredzaamheid van bewoners (0-100 jaar) in het werkgebied van MEE Gelderse Poort. Hierin ben je met name gericht op de groep inwoners met een (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, psychische problematiek en/of een chronisch ziekte. Je hebt specialistische kennis en vaardigheden over deze doelgroep en/of de problematiek en je vult de generalist aan waar dat nodig is.

Je verheldert hulpvragen, waarbij je de eigen kracht en de zelfregie van de inwoners vooropstelt. Je bent zelfstandig en denkt en handelt vanuit het belang van jouw cliënt, daarbij houd je ook rekening met de maatschappelijke en gemeentelijke belangen. Je bent in staat om met tegengestelde belangen te werken en kunt daarin de juiste afweging maken. Met jouw kennis over wet- en regelgeving leid je, waar nodig, toe naar voorliggende voorzieningen en/of geïndiceerde zorg. Je draagt bij aan de participatie van inwoners door hun netwerk te versterken en werkt daarbij samen met partners in het sociaal domein.

Je biedt collectieve ondersteuning door het opzetten en/of geven van cursussen en trainingen aan de specifiek genoemde doelgroepen of hun naasten. Dit doen we samen met welzijn en maatschappelijk werk. Het inzetten van (sociale) digitale middelen zal daarin steeds meer een rol krijgen om de inwoners zelfstandigheid en regie te geven.

Jij hebt

 • minimaal een relevante HBO opleiding (bijvoorbeeld Social Work, MWD, SPH) afgerond
 • relevante werkervaring en/of affiniteit met mensen met een beperking; zoals LVB, niet-aangeboren hersenletsel, GGZ problematiek en/of een chronische ziekte
 • de volgende competenties: vraag- en oplossingsgericht, proactief, flexibel, doel- en resultaatgericht, stressbestendig, innovatief en tactvol (we werken volgens de KIM methode: Krachtgericht, Integraal en Mensgericht)
 • je bent ondernemend, kan zelfstandig werken en je bent resultaatgericht
 • goede sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten met individuen, groepen en overheden
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal en digitale vaardigheden
 • een sterk analytisch vermogen waardoor je in staat bent leiding te nemen in complexe situaties, anderen durft aan te spreken en daarin het verschil te maken
 • een registerplein en/of SKJ registratie (pre)
 • kennis van en/of interesse in het geven van cursussen
 • kennis van en ervaring met het werken met de meldcode en protocollen
 • kennis van de Sociale Kaart van ons werkgebied en omgeving
 • een auto en een rijbewijs

Wat heeft MEE Gelderse Poort jou te bieden?
Je komt als consulent in dienst van MEE Gelderse Poort, onderdeel van de overkoepelende organisatie MEEVivenz. Je krijgt een dynamische, gevarieerde baan in een prettige en sociale werkomgeving met gemotiveerde collega’s. Binnen MEEVivenz heb je de mogelijkheid om door te groeien naar andere specialismes of regio’s.

Wij bieden je in eerste instantie een contract voor bepaalde tijd aan voor de duur van één jaar. Het salaris is afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring en is gebaseerd op de CAO Sociaal Werk, waar wij vanaf 1-1-2022 op overgaan.

Meer informatie of solliciteren?
We volgen geen formele procedure maar we nodigen je graag uit voor een kop koffie en een goed gesprek. Heb je interesse of een vraag, dan kun je mailen naar manager Johan Huttinga via j.huttinga@meegeldersepoort.nl of bellen naar 06-10010373.
Reactie met CV en een korte toelichting graag naar: info@meegeldersepoort.nl

Over de werkgever
MEE Gelderse Poort staat voor een samenleving waarin mensen met en zonder beperking elkaar steunen. En waar zorg voorhanden is, als die nodig is. Wij werken aan een wereld waarin drempels worden weggenomen en mensen met een beperking of psychosociale problemen alle kans krijgen volwaardig lid van de maatschappij te zijn. De ambitie van MEE Gelderse Poort is het realiseren van wat wij een ‘inclusieve samenleving’ noemen. Een wereld waarin iedereen kan meedoen. Elke dag werken wij aan de taak die we onszelf gegeven hebben: meedoen mogelijk maken.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven