Groepen en cursussen voor kinderen/jongeren Arnhem

Brussengroep 8 t/m 12 jaar

Heb jij een broer of zus met een beperking? Misschien vind je het moeilijk om over je broer of zus met je vrienden, vriendinnen of anderen te praten. Dat doe je niet zo maar. Lijkt het je fijn om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook een broer of zus hebben die een beperking heeft? Doe dan mee met deze brussengroep!

lees verder
Footer Background

Groepen en cursussen voor (jong)volwassenen Arnhem

Weerbaarheidstraining voor mannen en vrouwen vanaf 24 jaar uit Oosterbeek

Soms is het lastig om goed voor uzelf op te komen. Bijvoorbeeld als iemand u wil overhalen om iets te doen wat u niet wilt. Zoals geld uitlenen of meegaan naar een feestje. Of misschien voelt u zich wel eens onveilig op straat. Weet u wat u kunt doen als iemand u lastig valt? In deze training leert u hoe u zich kunt verdedigen en hoe u duidelijk 'nee' zegt.

lees verder

Cursus Geldzaken

Het valt voor veel mensen niet mee om maandelijks te sparen of hun bankzaken te regelen. Ook het bijhouden van de administratie en een overzicht krijgen van de inkomsten en uitgaven is vaak moeilijk. In deze cursus leer je van alles over geldzaken.

lees verder

Cursus sociale vaardigheden voor moeilijk lerenden 18+

Omgaan met anderen of opkomen voor jezelf is soms moeilijk. Je zult tijdens deze cursus horen van andere deelnemers dat zij tegen hetzelfde aanlopen. Hierdoor merk je dat je niet de enige bent. Je zult zien dat anderen oplossingen hebben gevonden, waar je misschien nog niet aan dacht.

lees verder
Footer Background

Groepen en cursussen voor ouders/partners Arnhem

Thema avonden voor ouders van pubers met ASS

Drie interactieve bijeenkomsten waar ouders meer informatie krijgen over puberteit en autisme, de interactie aangaan met andere ouders met een kind met autisme en ondersteund worden bij lastige opvoedingsvragen. Daarnaast is er ruimte om tips en trucs uit te wisselen.

lees verder

Thema avonden voor ouders van kinderen met autisme (0 tot 7 jaar)

Vier themabijeenkomsten voor ouders van kinderen met de (voorlopige) diagnose autisme spectrum stoornis (ASS).

lees verder

Partnergroep voor mensen met een partner met ASS (i.s.m. NVA)

Als partner van iemand met een autisme spectrum stoornis kan het prettig zijn om met andere mensen die in een soortgelijke relatie zitten ervaringen uit te wisselen, elkaar te ondersteunen en een luisterend oor te vinden.

lees verder

Lotgenotengroep voor partners/verwanten van mensen met NAH

Als uw partner of familielid na een beroerte of een ongeluk hersenletsel overhoudt, verandert er voor u ook veel. Dan is het prettig om erover te praten met mensen die hetzelfde meemaken.

lees verder

Thema avonden voor ouders van pubers met ASS

Drie themabijeenkomsten voor ouders van pubers met ASS (autisme spectrum stoornis). Heeft u een kind tussen de 12 en 18 jaar met een autistische spectrum stoornis? Dan is deze cursus interessant voor u.

lees verder
Footer Background

MEE Gelderse Poort is dé expert en vernieuwer van onafhankelijke individuele dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen voor mensen met een beperking. Zelfregie en meedoen in de samenleving staan centraal in onze werkwijze.

Meer informatie
U kunt met vragen terecht bij de servicedesk: 088 633 00 00.

Of mail naar:
infoarnhem@meegeldersepoort.nl
infonijmegen@meegeldersepoort.nl
infotiel@meegeldersepoort.nl

Copyright MEE Gelderse Poort